Klaspschaats

Is een klapschaats ook geschikt voor een recreatieve schaatser? Het antwoord is ja. Juist voor een recreatieve schaatser heeft een klapschaats veel voordelen.

De klapschaats werd eerst vooral gebruikt door professionele schaatsers om harder te kunnen schaatsen. Als recreatieve schaatser die zo nu en dan op natuurijs staat is snelheid meestal niet belangrijk. De klapschaats van Zandstra is echter speciaal ontwikkeld voor recreatieve schaatsers en is inmiddels de meest gekochte schaats van Zandstra. De voordelen zijn:

Eenvoudiger

Schaatsen op een klapschaats is eenvoudiger dan op een traditionele schaats. Doordat het ijzer los beweegt van de schaatst is het eenvoudiger om contact met het ijs te houden.

Minder vermoeiend

Recratieve schaatsers die voor het eerst op een klapschaats schaatsen ervaren dit als minder vermoeiend. Het ijzer maakt langer contact met het ijs. Per beweging wordt u dus beter afgezet.

Scheuren in ijs

Met een klapschaats is het eenvoudiger om uit een scheur in het ijs te stappen omdat u uw voet nog kan bewegen als u tijdens het schaatsen in een scheur schaatsts. Met een klapschaats valt u dus minder snel.

Keuze

Klapschaatsen kunt met een klein pinnetje eenvoudig vast zetten. U kunt dus zelf kiezen of u de schaats wil laten klappen. U kunt een klapschaats dus ook als vaste schaats gebruiken.

Vind ons ook op: facebookLogo

Reguliere openingstijden

  • ma-do    09:00 - 18:00
  • vrijdag   09:00 - 20:00
  • zaterdag 09:00 - 17:00
GIESSENBURG
Peursumseweg 25a
Giessenburg
tel. 0184 - 659026