Lekker buiten zitten

U maakt het buiten graag net zo mooi en comfortabel als binnen? Goed nieuws! Met de tuinmeubelen van Welkoop kleedt u het nu ook buiten stijlvol aan. In een lekkere loungebank of -stoel is het pas echt lekker op adem komen na een drukke dag. U kunt ook kiezen voor een gezellige tuinset waar u met uw gezin en vrienden heerlijk aan kunt eten op een zomerse dag. En met een vuurkorf of terrasverwarmer op het terras duurt de avond net zo lang als ú dat wenst. Wat is er nu gezelliger dan in een lekkere warme omgeving te genieten van goed gezelschap. Dit is het goede leven, dit is het buitenleven...

 

Welke tuinmeubelen kiest u?

Tuinmeubelen zijn in vele vormen en kleuren verkrijgbaar. Van een eenvoudig, pistoresk bistrosetje tot luxe, ruime loungesets. Voor tuinmeubelen worden diverse soorten materialen gebruikt. Als u een tuinset wilt die een aantal jaren mee moet gaan kiest u liefst voor een model dat u makkelijk kunt aanpassen met accessoires zodat u elk jaar weer fris voor de dag kunt komen met uw tuinset. Uiteraard geldt ook voor buitenmeubelen hoe degelijker de meubels, hoe langer ze meegaan en hoe beter voor uw portemonnee en voor het milieu.

 

Hout

Kies bijvoorbeeld meubels van hardhout, die gaan lang mee, mits u de meubels goed onderhoudt. Neem dan liefst hout met een milieukeurmerk. Wilt u tropisch hardhout, let er dan op dat de meubelen het FSC-keurmerk of het logo Keurhout Duurzaam dragen. Dan weet u zeker dat het hout uit goed beheerde bossen komt. Er is ook Europees hardhout verkrijgbaar, zoals kastanje en robinia. Verduurzaamd of geïmpregneerd hout is ook een goede optie voor tuinmeubels. Hout dat is gelakt of gebeitst vraagt meer onderhoud. Kies wanneer u de meubels zelf lakt of beitst, voor een beits die bedoeld is voor buitengebruik.
 

 Wicker, staal en aluminium

Meubelen van wicker, staal en aluminium vragen weinig onderhoud. Aluminium is bovendien zeer licht van gewicht. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoelen met een aluminium frame en een textileen bekleding. Ook onderhoudsarm zijn meubels van gesinterd staal. Het metaal heeft dan een oppervlaktebehandeling gehad onder hoge temperatuur.

 

Weerbestendig

Wilt u de tuinmeubelen ook in de herfst en winter buiten laten staan kies dan voor meubelen die goed tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen. Maak ze voor na de zomer goed schoon en dek ze af met een speciale hoes.


Lees meer over hoe u uw tuinmeubelen mooi houd in Materiaal en onderhoud en over de verder aankleding van uw terras zoals parasols, terrasverwarmers enz. in Tuinaccessoires.

 

 

 

Vind ons ook op: facebookLogo

Reguliere openingstijden

  • ma-do    09:00 - 18:00
  • vrijdag   09:00 - 20:00
  • zaterdag 09:00 - 17:00
GIESSENBURG
Peursumseweg 25a
Giessenburg
tel. 0184 - 659026